Argentin Calabash 290ml EGYEDI DARAB!

Kézzel Díszített Hagyományos Lopótök Argentínából! EGYEDI EGYETLEN DARAB! ©

NAGY MÉRET!!! NEM ÖSSZEKEVERENDŐ A KÉPEKEN NAGYNAK MUTATKOZÓ, DE A GYAKORLATBAN KIMONDOTTAN KICSI TÁRSAIVAL! Kezdőknek és haladóknak is tökéletes darab! Sok-sok éven át lehet használni, ha vigyázunk rá, ezért fontos, hogy a calabash törődést igényel! (pl.: egész napos használat után fontos kikaparni és kiöblíteni, majd fejjel felfelé állítva hosszasan és teljes mértékben megszárítani!!! Ha fejjel lefelé szárítod, akkor nagyon könnyen bepenészedhet, de ettől sem kell megijedni, és nem szabad kidobni a calabash-t , mert erre is van megoldás! Ezügyben keressen és írjon nekünk a KAPCSOLAT menüpont alatti elérhetőségeinken! Igazi ritkaság! ©

Származási ország: Argentina Űrtartalma: 300 ml.

Text: Absolut Mate Copyright © 

11 490 Ft
11 490 Ft / 1 db
Készleten

Hogyan avasd be és készítsd elő a hagyományos argentin lopótököt a matézáshoz? Részletesebb infóhoz görgess lejebb!

Az Argentin calabash hagyományos dél-amerikai kiegészítője a mate fogyasztásának, amelynek a segítségével örömmel fogja megízlelni a nemzeti argentin yerba mate infúziót! Lássuk hát lépésről lépésre, hogyan avassa be ezt a típusú mate tököt!

  1. Fogjunk egy kanalat, és lágyan finoman kapargassuk le a tök faláról a nagyon száraz, de még kiálló vagy rajta ragadt részeket, majd távolítsuk el ezeket a tökből. A kiálló csonkot az alján nem ajánlatos letörni, de ha nagyon zavarj, akkor is csak óvatosan igyekezz eltávolítani ezt a darabot a tökből! Alapvetően az alsó csonk segíteni fog neked a mate domb építésénél. Megjegyzés: amennyiben a mate tök festve van, azaz nem nyers a színe, akkor érdemes alá papírtörlőt rakni, mert a beavatás során a nedvesség hatására engedni fog a színéből!
  2. 1/3-ig töltsük meg a tököt yerba mate-vel, majd öntsük fel egy kevés forró vízzel, (de ne forrásban lévő vízzel!!!) ami maximum 80-85°C fokos legyen. A lényeg, hogy éppencsak ellepje a matét! Hagyjuk állni, hogy a mate magába szívhassa a vizet! Ez mindössze pár percet vesz igénybe!
  3. Ezt követően öntsük fel a tököt teljesen a forró vízzel, majd pihentessük 5-6 órát, hogy a tök magába szívja a maté esszenciáját.
  4. Az állást követően ürítsük ki a tököt! Ne ijedjünk meg attól, hogy a tök belső része nyálkássá vált és egy kicsit olyan érzése is lett a töknek, mintha átázott volna, ez természetes jelenség a beavatás során! Egy kanál segítségével finoman kapargasd meg a tök belső teréből a laza szálakat, kapargasd végig óvatos mozdulatokkal!
  5. Ekkor a tököt öblítsd ki és szárítsd meg. Soha ne mosd ne öblítsd ki mosogatószerrel, CSAK TISZTA VÍZZEL!!! A szárítást SZIGORÚAN talpon állítva - fejjel felfelé végezd el!!! Segíthet a száradási folyamatnak, ha szűrt-napfényes helyre teszed, de közvetlen nyári erősen tűző napra ne tedd!
  6. Miután megszáradt, használatra készen áll a mate tök!
  7. Minden használat után végezd el a tisztítási és szárítási folyamatot a teljes száradásig!!!

Mit és hogyan tegyél, amikor penész jelenik meg a maté-csészéden?

Semmiképpen ne ijedj meg, mert a matézásba fektetett pénzed biztosan nem ment veszendőbe! Erről szó sincsen! Mindössze természetes folyamatok mennek végbe, vagyis a természet működésben van, amiben vannak olyan történések, amelyekkel meg kell tanulnod együtt működnöd, és meg kell tanulnod, hogy hogyan gondoskodhatsz a természetes anyagból készült maté csészédről! Ez a maté fogyasztásának a része, és a természet nagyszerű intézménye a gondoskodás köntösében járva. Most pedig kérlek nézd meg az alábbi videókban, hogy milyen módon öltheted te is magadra a gondoskodás köntösét, aminek a jótékony hatása vissza fog rád tükröződni, amikor legközelebb matét fogyasztasz!

Emlékezz, hogy a matéval való kapcsolat egy kis időre közelebb hoz a természethez!